zondag 21 september 2014

Chateau de Drée

Zondag 21 september

Ja, vandaag is de herfst begonnen, maar dat zou je niet zeggen als ik naar buiten ga om naar de wasgelegenheid te gaan.
De zon schijnt en de lucht is blauw.
We eten dan ook weer buiten en na de afwas is het al weer bijna koffietijd want we waren niet vroeg op, gisteravond tot laat een film gekeken.
Als we aan de koffie zitten krijgen we bericht dat Finus en Diane bij mijn vader zitten. En een foto er bij dat hij aan zijn borreltje zit.
Wij hadden het plan om vandaag naar het Chateau de Drée te gaan. Dat is hier zo'n 5 km  vandaan en is op zondag open. Vandaag een gereduceerde prijs omdat het vandaag Monumentendag is in Frankrijk.
Er kwam wat bewolking dus maar op de fiets gegaan, zouden eerst lopen.
Waren er om 12.45 en de gereduceerde prijs was 9.50 in plaats van 12.50 pp! Er was dan ook een prachtige grote aangelegde tuin en ook konden wij voor die prijs met ons kaartje naar binnen.
Dit Kasteel zijn ze in 1620 mee beginnen te bouwen door een Maarschalk die door erfenissen en  verschillende huwelijken rijk was geworden. Het interieur en meubels waren uit de 18e eeuw en leuk om te zien. Heel veel slaapkamers met allemaal een open haard. Ook veel oude schilderijen hingen aan de muur. Ook de keuken en de kamers van het personeel was leuk om te zien hoe die mensen toen leefde. Er was wat bewolking gekomen en Bep hoorde een Fransman "orage" (onweer) zeggen en wilde terug naar de camping.
We gingen de heuvel af dus waren wij zo in La Clayette waar we nog even naar het Kasteel daar hebben gekeken maar morgen het goed gaan bekijken en het stadje zelf.
Om half vier waren we weer terug en kreeg ik de stand van Feyenoord-Ajax door (0-1) van Diane.
Ajax hield stand maar had het moeilijk.
Om vier uur een klein buitje en toen wij aan een zondags wit wijntje begonnen scheen de zon weer.
Om zeven uur eten we binnen en kijken we meteen Studio Sport om de gebeurtenissen van het voetbal bij te houden.
Daarom wast en droogt Bep deze avond af dan heb ik even tijd om dit bij te werken.
 

1 opmerking:

  1. Leuk om zo jullie belevenissen te lezen. Liep een beetje achter, had gister geen tijd gehad (gemaakt) om het blog te lezen.
    Ajax was niet best hè, het leek na afloop wel of ze verloren hadden als je de nabeschouwingen hoorde. De opmerking van Vermeer over het nemen van vrije trappen door Van Rhijn was natuurlijk geweldig!
    Nou, ik ga weer verder nieuwe buren kijken op rtl4. Kan nog steeds niet zeggen dat ik het geweldig vind, maar wie weet... Sanne vind het wel leuk en was dus een beetje teleurgesteld dat ze gewoon naar bed moest en het morgen in de namiddag mag afkijken. Maar ja, morgen is ze geen mens als ze blijft zitten. Vannacht was natuurlijk ook een kort nachtje, hoorde de meiden nog om half 1 en om half 8 vanmorgen hoorde ik er al weer 1 naar de badkamer gaan.
    Fijne avond, kus

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers