zaterdag 8 september 2012

Freiburg


Zaterdag  8 september

Gisteravond naar het Nederlands elftal gekeken die tegen Turkije moest spelen.

Ik moest eerst even wennen aan de nieuwe namen die op het veld stonden. Veel jonkies met te weinig ervaring om op dit niveau beter te zijn dan je tegenstander. De Turken kregen de echte kansen maar niet één er in en Nederland was de gelukkigste en maakte twee doelpunten, maar wereldkampioen worden met dit elftal zie ik niet zitten.

Vanmorgen al vroeg wakker door onze buren die al vroeg, 7 uur, met de deuren aan open en dicht doen waren net naast onze caravan. De bestelde broodjes lagen netjes op de aangegeven plek en konden dus vroeg ontbijten. Om 9.20 gingen we te voet naar de Altstadt. Door een poort die jammer genoeg in de steigers stond. Dan naar de enorme kerk waar ze eind 13e eeuw mee begonnen zijn met het bouwen er van. Om de kerk een groot plein waar markt was. Dan naar het Radhaus gelopen, ook een mooi gebouw, en diverse winkels bezocht (vindt Bep mooier dan “oude stenen”). Om 12 uur waren we weer bij de caravan, koffie drinken en een broodje er bij zodat we om 13.00 uur in de auto vertrokken om een rondrit te maken. Onze buren gaan altijd naar Kirtzärten en dat is hier vlak bij dus dachten we daar gaan we even kijken. Ook mooie grote camping aan de rand van het stadje met het zwembad er naast.

Dan nog even doorgereden naar Oberried waar de weg verderop was afgezet zodat we weer terug moesten en dan nog naar St Peter waar een prachtige Kerk staat. Dan terug naar de camping en meteen getankt zodat we morgen niet hoeven te tanken naar de volgende camping. Op de camping de schaduw opgezocht en op ons “eigen” terras wat te drinken genomen. Morgen niet te laat op want we willen voor de middag op de volgende bestemming in Frankrijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers