woensdag 5 september 2012

Reisje langs de Rijn


De bakker komt om 7.50 op de camping, dus op tijd er uit want we hebben brood nodig. Het is bewolkt en nog fris om die tijd. We eten binnen en na de koffie gaan we weer een ritje maken. We rijden een stuk zuidwaarts en komen bij Bacharach, wat een heel leuk stadje is, bij de Rijn.

We volgen de Rijn naar het noorden met aan de overkant diverse mooie dorpen en stadjes. Ook diverse Kastelen die hier langs de Rijn staan. Het is jammer dat het bewolkt en heiig is want anders hadden we hier mooie foto’s kunnen maken. De Rijn is een druk  bevaarde route door vrachtschepen en passagiersschepen. De schepen die met de stroom meevaren hebben een behoorlijke snelheid, maar die de andere kant op varen hebben al hun PK’s nodig om vooruit te komen.

We stoppen even bij St Goar om wat foto’s te maken van de overkant waar de  Loreley ligt en ook een kasteel is te bewonderen.

We rijden door naar Boppard, parkeren onze auto en gaan het stadje in. Boppard is ook een oude stad want al in de Romeinse tijd was dit een ommuurde grensplaats. De grens was toen de Rijn met de “Barbaren” van de overkant. Veel “vakwerkhuizen” en ook een mooie kerk en heel veel leuke winkels! We hebben daar de lunch genuttigd en na nog een wandeling langs de Rijn te hebben gemaakt weer naar de auto en de klim naar Emmelshausen gemaakt om daar te tanken en wat boodschappen te doen in een magnifieke supermarkt. Dan weer terug naar de camping, thee gezet en binnen opgedronken omdat het nog fris was die tijd. Om 17.00 uur brak de zon door en zijn we buiten de Riesling gaan proberen die we gekocht hadden. De Riesling wijn komt uit deze streek, op de steile hellingen bij Boppard.

We eten weer binnen en ik heb een hele afwas, want daar ben ik vandaag nog niet aan toe gekomen. Maar bij de afwas kom je nog meer “lotgenoten” tegen en dan raak je aan de praat over mooie en minder mooie campings onderweg. Ook verhalen over thuis, maar dan meestal van mensen die al lang onderweg zijn.

1 opmerking:

  1. Leuke winkels? Voor jou of vond ma dat? Hier vanmiddag ook bewolkt, maar tegen half 4 kwam er meer zon en Sanne en ik hebben buiten thee gedronken. Ze knapt wel iets op, maar ik juich nog maar niet te vroeg. Morgenochtend maar eerst afwachten. Maar ze heeft sinds vanmiddag 2 beschuiten op en iets van 4 glazen drinken. Dus het gaat de goede kant op, ze Plaatst ook weer rake opmerkingen dus wie weet!

    Fijne avond, kus

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers