zaterdag 29 september 2012

Op Reis naar huis


Vrijdag 28 september.

Gisteravond dus laat gegeten en na de afwas nog wat spullen op zijn plek zetten en TV gekeken.

Vanmorgen om half acht op en het was nog maar 8 graden toen ik naar de bakker ging. Nadat de caravan rijklaar was gemaakt hem weer achter de auto “gemoverd” en een ronde over de camping en gestopt bij Jacqueline en Francois en afscheid van hun genomen, om 8.55 reden we weg uit Dieulefit. Naar de A7, een kaartje getrokken voor de tolweg en cruise control op 90km en op naar Lyon. Het was mooi weer om te rijden, zonnig en weinig wind. Even voor Lyon tol betaald en dóór Lyon gereden. Er is een rondweg maar wij gaan meestal door de tunnels in Lyon, scheelt 30 km. 30 km voorbij Lyon koffie gedronken met een broodje, het was mooi weer dus een picknick tafel voor ons gereserveerd en daar aan gezeten. Na een half uur weer op weg naar de volgende stop, tanken. Daar overlegd wat te doen. Het was mooi weer en 19 graden dus besloten om niet ver meer te rijden en van het mooie weer te genieten. Het werd Montigny le Roi, een dorpje waar nog net tot het weekend de camping open is. Caravan geïnstalleerd, thee gedronken in het zonnetje en even naar het dorp gelopen (1 minuut). Waren wat winkeltjes voor de eerste levensbehoeften en daarna weer terug. Er waren al wat meer plaatsen bezet en wij een glaasje rosé genomen. Het laatste glaasje moest in de caravan omdat de zon achter de bomen verdwijnt. Bep de aardappelen geschild en nu bezig om het eten te koken. Morgen weer op pad, hoeven er niet zo vroeg uit want we kunnen er nog twee dagen over doen om thuis te komen.

 

Zaterdag 29 september

Gisteravond nog geprobeerd om het blog weg te sturen maar lukte niet, had een verkeerd password gekregen en de bij de receptie was niemand meer, vandaar.

Vanmorgen er om 8 uur uit, mooi weer maar wel fris (10gr) . Er waren gisteren nadat wij waren gearriveerd nog heel veel Caravans en Campers bij gekomen, veel Nederlanders, en daarvan waren er al heel wat weer onderweg toen ik me ging wassen, de meeste naar huis. Wij hadden niet zo’n haast en vertrokken om 9 uur uit Montigny le Roi. Via de tolweg naar Toul, daar betalen, en richting Luxemburg. Daar (goedkoop) getankt (127,9/L diesel). We zouden daar eten en koffie drinken maar het parkeerterrein was erg vol met vooral vrachtauto’s dus doorgereden en in België op een parkeerplaats geluncht. Dan door het stille België via Luik naar Maastricht. Toen we Nederland binnen reden werden we getrakteerd op regen! We zouden nog een nacht in Limburg overnachten maar de regen bleef aan zodat we besloten om maar door naar huis te rijden. Na Eindhoven werd het droog en nog even gestopt om wat te drinken. Bij ’t Schouw getankt en om half 6 thuis! We wisten dat de fam Porsius er niet was dus alleen de buren waren er om ons te verwelkomen. Wij de caravan uitgepakt dat in een klein uurtje gebeurd was. We zaten net het restje Rosé op te drinken toen de fam Porsius thuiskwam. Ze waren blij verrast ons weer te zien maar Diane had er al zo’n voorgevoel voor gehad want er was vandaag weinig berichtenverkeer geweest.

We hebben 4 mooie weken gehad met overwegend mooi weer op twee dagen na in de laatste week. Dit was ook de laatste reis met de caravan voor dit jaar.

Plannen zijn er al wel voor het volgende jaar maar of ik ook dan een blog ga bijhouden weet ik nog niet. Misschien in afgeslankte vorm of alleen voor de geïnteresseerden af en toe een E-mail. (wie?)

 Verders wensen wij iedereen het beste toe en misschien tot het volgende jaar.

Bep en Bert Honingh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers