dinsdag 4 september 2012

Rondrit

Gisteravond TV gekeken, de hoofdzaak is politiek en als iedere partij waarmaakt wat hij beloofd dan ziet het er goed uit voor ons, alleen geloof ik niet meer in Sinterklaas!
Vanmorgen scheen de zon, al was het nog best fris dus binnen ontbeten.
Buiten koffie gedronken en daarna een ritje gemaakt. Eerst naar Kastellaun, daar staat nog een ruine van een kasteel uit de 13e eeuw. Ook het stadje zelf is leuk om te zien.
Daar vandaan via Kappel naar de Moezel. De weg er heen is ook prachtig, mooie dorpjes die allemaal hun daken met leisteen bedekt hebben, het gaat daar dus van een leien dakje! Ook aan de huizen zit heel weinig hout, of van hout en bedekt met leisteen. In Nederland overheerst rood, hier zijn de huizen wit met een grijs dak. We staken bij Zell de Moezel over en gingen langs de oever naar Cochem. Een prachtige route met schilderachtige dorpen aan de overkant van de Moezel en ook de druiven aan de steile bergwanden die niet lang hierna geplukt gaan worden om dan tot een heerlijke wijn ge maakt gaan worden! Ook heel veel fietsers langs de Moezel en aan de fietsen en outfit te zien heel veel Nederlanders.
We parkeerden in Cochem, we konden net nog een plaatsje vinden op een groot parkeerterrein! In Cochem rondgelopen en ook wat gegeten. Volgens Bep waren de winkels hier niet duur in de touristische plaats Cochem. Dan weer verder en bij Treis over de brug naar de andere oever en via Emmelshausen terug naar de camping. Daar eerst een bakkie thee genomen en nog een jong stel met bijna
1 jarige dochter gesproken die uit Italie hier naar toe gekomen waren omdat er zoveel regen in Italie viel!
Na een Riesling op ons eigen terras, binnen gegeten omdat het toch wat frisser wordt. Na de afwas het blog schrijven en misschien straks nog wat foto's omdat dat nogal lang duurt.

1 opmerking:

  1. Nooit meer aan je blog gedacht. Ineens dacht ik er aan en ja hoor.. Je was al weer aan de schrijf!

    Ik ga nu de kinderen halen. Gek om pas om half 1 op school te moeten zijn en dat half uur wachten niet meer te hebben. Dat zal vrijdag helemaal wel raar zijn, Tom ook de hele dag naar school. Zucht... Waar blijft de tijd? Hahahaha

    Ik hoop dat Sanne zich ietsje beter voelt. Ik heb drinkbouillon en beschuiten gehaald. Kijken of ik haar over kan halen.

    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers