maandag 17 september 2012

Weer verder

Gisteravond TV gekeken, het was een strak progamma gisteravond, eerst Studio Sport en dan opruimen en dan Boer zoekt vrouw dus geen tijd voor een spelletje scrabble.
Vanmorgen dus geen bakker, de oven tevoorschijn gehaald en daar de afbakbroodjes in opgewarmd. Betaald en de caravan rijklaar maken. Eerst nog koffie gedronken en om 10.35 vertrokken voor de kortste rit naar een andere camping. Antoine, de eigenaar, herkende ons meteen en vroeg of wij nu uit Spanje kwamen. We hadden in het voorjaar afscheid genomen toen we op weg waren naar Spanje. We vertelde de goede man dat we 28 juni weer thuis waren en dat we begin september via Duitsland hier naar toe gekomen waren. Een plaats gezocht, de zelfde als in het voorjaar, en de boel geinstalleerd. Daarna gegeten en een wandeling gemaakt. Wij noemen het altijd een rondje langs de geitenboer. Prachtig weer en wat bleek, bij de geitenboer zagen we nog maar twee geiten maar wel 8 varkens, dus geitenboer af en varkensboer geworden. Om13.45 waren we weer terug en na het douchen aan de thee op ons heerlijke terras. Bep had nog wat meegenomen voor Jaqueline die hier samen met Francois ook al jaren komen en waar wij contact mee hebben. We werden hartelijk begroet en meteen aan de Rose. Grote verhalen die Bep beter begreep dan ik, het gaat mij af en toe te snel! Ook Francois, de sous chef volgens zijn eigen, kwam terug van de boodschappen en ook met hem ging het goed. Bep kreeg weer een zak met groenten en fruit mee en twee eigen gemaakte potjes jam. Zij is de hele zomer bezig met het maken van eten en jam inmaken. Ze krijgt die groenten en fruit van Jean, een man die hier verderop woont.
Wij dus weer terug in Dieulefit en dat voelt vertrouwd. Mooi plekje, de bakker en de Super U op loopafstand, mooi weer en prachtige wandelingen in de buurt. Hier is het toch nog vrij druk voor de tijd van het jaar, er zijn ong 18  plaatsen bezet waarvan 6 door Nederlanders. De zon gaat hier later achter de bomen als in Poet Laval en je zit wat meer beschut. Om 19.30 zit ik nog buiten en we moeten nog eten.
Vandaag weer een prachtige dag.
Ik typ dit nu vanaf de Ipad, we hebben internet maar voor 1 apparaat dus niet voor de lap top, dus geen fotoos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers